In de sterren geschreven?
Door haar voorspellende dromen wist ze dat ze dodelijk gewond zou raken, maar ze vertelden haar niet dat ze terug zou komen als een kopie van haar stervende zelf. Van haar oorspronkelijke versie komt ze te weten dat ze terug moet naar haar thuis.
Niet naar haar huidige thuis, maar naar de plek die ze als tiener heeft verlaten. Er wordt haar alleen niet verteld wat ze daar moet doen. Ze heeft hooguit zes dagen voordat deze versie van haarzelf ook sterft. Als ze de waarheid wil vinden, moet ze haar verleden onder ogen zien.
“De officiële overdracht. Tot nu toe was ik alleen te gast geweest aan boord van dit schip. Nu was ze echt van mij.” Beck Palmas”
Sterrenkind van Beck Palmas is een goed uitgewerkt sciencefiction/fantasy verhaal en het eerste deel van de Verhalen van de Nightstar serie.
Bij het schrijven van deze recensie had ik best wel wat moeite om de juiste woorden te vinden. Niet omdat ik het verhaal niet goed vond, maar omdat ik er, niet zeker wetend of dat zo bedoeld was of dat ik het alleen zo ervaren had, voor mijn gevoel een bepaalde dualiteit in zat. Enerzijds voelde het verhaal van Mercutio ontzettend eenzaam terwijl er anderzijds voldoende ondersteunende factoren waren. En was bijvoorbeeld ook de inhoud van het boek aan de ene kant best exact, terwijl het aan de andere kant juist heel mysterieus was.
Beck Palmas laat de periodes waarbinnen Sterrenkind zich afspeelt langs en door elkaar lopen, en verbindt logica met spirituele aspecten. Ze vertaalt (voor mij) ingewikkelde zaken naar begrijpbare taal en zorgt dat ook die aspecten boeien. Mercutio is een bijzonder boeiend personage dat balanceert tussen weten en niet weten. De auteur neemt je mee op haar missie, waarvan zowel voor Mercutio als voor de lezer, nog niet direct helemaal duidelijk is wat die inhoudt.
Sterrenkind is een zeer geslaagd sciencefiction boek dat, in mijn beleving, op bepaalde vlakken ook het fantasy genre aanraakt.
⭐️⭐️⭐️⭐️
Instagram: sheila_hjv_inbooks