Try not to... is een perfecte thriller voor de jeugd.

Shemene 16 november 2021
Try not to... ⭐️⭐️⭐️⭐️

Vijf leerlingen (Juuls, Amal, Ries, Biko en Luuk) van de middelbare school Pyramis moeten nablijven op vrijdagmiddag. De surveillant van die dag, de nieuwe geliefde docent Willem Jansen, stelt voor om een spel te spelen. Al snel neemt het spel een lugubere wending. Maar waarom? En belangrijker: zullen ze allemaal dit spel heelhuids overleven?

Het boek begint met de dossiers uit het leerlingvolgsysteem over de vijf leerlingen. Hierin word er wat achtergrond informatie verteld over de leerlingen waardoor je alvast een beeld kunt vormen over de hoofdpersonages.

De spanning wordt goed opgebouwd in het boek. Het verhaal begint namelijk bij saai nablijven, maar met elk spel wordt de spanning heftiger. Je krijgt steeds meer de vraag, maar waarom? Ondanks dat je meer te weten komt over de geheimen van de leerlingen, was de plottwist op het einde van het boek zeer verrassend. Hierdoor vielen alle puzzelstukjes samen.

Ik vond de dossiers voor in het boek heel fijn, dit omdat ik zelf wat (emotionele) diepgang miste bij de personages tijdens het verhaal. Ook had ik het leuk gevonden als er nog een epiloog zou zijn geweest. Dit einde voelde namelijk vrij abrupt en nog niet af. Ik had graag te weten gekomen hoe het afgelopen zou zijn. Vandaar dat ik dit boek 4 sterren geef.

Try not to... is een perfecte thriller voor de jeugd. (12+ jaar). Ook aan beginnende thrillerlezers kan ik dit boek aanbevelen!

#trynotto #juultjevandennieuwenhof #vibyoungadult

(Met dank aan @vibyoungadult voor het toesturen van een recensie-exemplaar.)

Meer recensies van Shemene