Spannende vakantielectuur!

Sibelijn Sibelijn
11 mrt 2024

Bellagio vertelt het verhaal van Beatrijs (Beatrice), de overgrootmoeder van Geraldine. Per toeval krijgt Geraldine op een dag telefoon van veilinghuis Sotheby’s London, met de mededeling dat ze de ‘Caramba’, een Alfa Romeo RL Super Sport Castagna ontvangen hebben. Voor de niet-autokenners onder ons, zal dit type wagen weliswaar geen belletje doen rinkelen. Voor de autokenners én de overgrootmoeder van Geraldine, is dit een auto van bijzondere waarde. De auto heeft samen met Beatrijs en haar familie heel veel avonturen beleefd, maar daar hangt ook een donker kantje aan vast. Daarom werd er nooit meer over de Caramba gesproken.

Wanneer Geraldine telefoon krijgt van het veilinghuis, besluit ze de koe bij de horens te vatten en haar overgrootmoeder uit te horen. Haar verhaal doorkruist verschillende landen en is doorspekt met (na-)oorlogse geschiedenis en spannende avonturen.

Het boek leest als een trein (ik had het in 2 dagen uit). Telkens wanneer de lezer denkt dat alles verteld is, komt er weer een verrassende plotwending en gaat het verhaal verder. Ook aan het einde van het boek zit de lezer nog met veel vragen, vb. hoe de zus (Chantal) van de moeder van Geraldine in Amerika terechtgekomen is en hoe de grootouders van Geraldine aan hun einde gekomen zijn.
Bellagio is de ideale vakantielectuur en doet de lezer reikhalzend uitijken naar het vervolg!

Meer recensies van Sibelijn