After party

Silvie Leest 29 mei 2025
Iedereen kent het verhaal van Eslin. Zij is vorig jaar na het schoolfeest verdwenen en nooit meer teruggevonden. Een jaar later is Lucy nog altijd naar haar op zoek. Wat is er met Eslin gebeurd?

Dan wordt er opnieuw een schoolfeest georganiseerd. Het lijkt erop dat Lucy eindelijk antwoorden gaat krijgen. Maar die brengen haar gevaarlijk dicht bij de ontvoerder ...

Dit verhaal draait voornamelijk om Eslin en Lucy. Je leest dan ook vanuit deze twee personages. Eslin is op een dag na een schoolfeest plotseling verdwenen. Ze is nooit meer gezien en inmiddels is het al een jaar geleden. En nu is er weer een schoolfeest.

Lucy hoopt tijdens dit feest er achter te komen wie er achter de verdwijning van Eslin zit, want misschien slaat diegene weer toe? Of valt diegene zelfs door de mand?

De afwisseling van personages is fijn en ik vond dat de spanning ook wel redelijk oke op papier was gezet. Wel moet ik zeggen dat het verhaal soms een beetje verwarrend over kwam. Ook dacht ik dat de nadruk op het schoolfeest zou liggen, maar dat bleek dus allemaal mee te vallen.

Het concept vond ik niet onaardig, maar door de verwarring was het soms wat lastig lezen, ook kreeg ik niet echt een "band" met de personages. Op het einde komt dan de plottwist en valt alles op zijn plek, alhoewel ik tegelijkertijd ook nog met wat vragen zat.

Toch denk ik dat de jeugdige lezer zeker weer van deze young adult kan genieten, want het is gewoon een leuk bedacht verhaal. De schrijfstijl is wederom prettig en binnen een paar uur kun je dit boek al gelezen hebben, omdat je toch benieuwd raakt naar de afloop van dit alles.

Misschien niet het beste verhaal van Stoffels, maar zeker wel vermakelijk.

Beoordeling: 3,0

Meer recensies van Silvie Leest