Nachtvlucht

Silvie Leest 01 mei 2025
Stella’s grootvader Evangelis werd op Kreta geboren, maar trok als jonge man naar Nederland voor werk. Na zijn overlijden besluit Stella om haar grootvaders as terug te brengen naar zijn geboortegrond en tegelijkertijd op zoek te gaan naar haar eigen roots.

Maar Stella en haar gezin lijken niet erg welkom te zijn op het Griekse eiland. Haar familie is haar liever kwijt dan rijk en er doen zich vreemde zaken voor. Alles lijkt te maken te hebben met een gebeurtenis in een ver verleden. Met een geheim dat door hun komst dreigt te worden onthuld…

'Nachtvlucht' is de nieuwe thriller van Suzanne Vermeer en deze keer worden we meegenomen naar Griekenland. Als lezer word je al meteen nieuwsgierig gemaakt door een mysterieuze proloog waar je later in het verhaal weer bij terugkomt.

Stella's grootvader is overleden en hij heeft zijn roots in Griekenland liggen. Op jonge leeftijd is hij naar Nederland gekomen, maar nu wil hij dat Stella zijn as in zijn geboorteplaats uitstrooit.

Samen met haar man en twee kinderen reist ze af naar het dorpje. Meteen voelt ze dat ze hier niet welkom is. Mensen kijken haar vreemd aan en reageren nog vreemder als ze haar achternaam kenbaar maakt. Er moet dus iets heel vreemds aan de hand zijn, maar wat? En wat is precies de reden geweest waarom haar grootvader uit Griekenland is vertrokken?

Dit verhaal begint erg goed en het lijkt net alsof je zelf door het dorpje beweegt. De omschrijvingen van de verschillende omgevingen zijn goed op papier gezet en hierdoor voelde alles realistisch aan.

Zoals altijd las ook deze thriller weer luchtig, maar... ik had wel een beetje een vermoeden in welke richting ik het moest zoeken en dit vermoeden bleek dus juist te zijn. Heel erg verrassend werd het voor mij dus niet. Wil niet zeggen dat dit voor jou ook zo geldt, hè?!

'Nachtvlucht' was in ieder geval weer een prima thriller met heerlijke zomerse sferen en veel Griekse cultuur (en eten!).

Ik wil @awbrunathrillers heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!

Beoordeling: 3,5

Meer recensies van Silvie Leest