Schijn bedriegt

Silvie Leest 04 juli 2025
Grace en Janice ontmoeten elkaar in de Holloway-gevangenis. Zodra beide vrouwen vrijkomen, wordt Janice al snel medeplichtig aan een plan dat Grace heeft bedacht: ze doen zich voor als vertegenwoordigers van de Sociale Dienst en praten zich met een smoesje bij ouderen naar binnen.

Als ze eenmaal in huis zijn drogeren ze hun slachtoffer, om er vervolgens vandoor te gaan met alle waardevolle spullen die ze kunnen vinden.

Het plan blijkt goed te werken en de vrouwen slaan slag na slag. Totdat een van de berovingen uit de hand loopt…

De laatste tijd lees ik ontzettend veel fijne, goede verhalen maar nu zit er helaas weer een titel tussen waar ik een klein beetje minder enthousiast over ben.

'Schijn bedriegt' gaat over de levens van Grace en Janice. Ze hebben elkaar in de gevangenis ontmoet en na hun vrijlating gaan ze aan iets slechts beginnen. Grace heeft namelijk een plannetje bedacht om mensen op te lichten.

Je leest dan ook al snel dat ze bij hun eerste slachtoffer in huis zijn en zich voordoen als mensen van de Sociale Dienst. Zo gauw ze hun slachtoffer hebben weten te overtuigen slaan ze toe en nemen ze allerlei waardevolle spelen mee.

Dit vond ik allemaal nog wel aardig beginnen en ook krijg je meer informatie over deze twee personages te weten, waaronder het liefdesleven van Janice.

Maar... daarna vind ik het een beetje eentonig en traag. Er gebeuren niet heel veel spannende dingen en de flaptekst maakt eigenlijk alles al een beetje duidelijk over hoe het verhaal zal verlopen.

Er is echter niets mis met de schrijfstijl van deze auteur en zoals ik eerder al aangaf, is het begin zeker prima. Het maakte uiteindelijk alleen niet helemaal mijn verwachtingen waar.

Nog even een weetje: dit verhaal is al ruim dertig jaar oud en uitgebracht in 1988, maar nu in een nieuw jasje gestoken.

Beoordeling: 3,0

Meer recensies van Silvie Leest