De Countdown Killer

Silvie Leest 21 oktober 2025
Midden in de nacht arriveert een vrouw met een tas vol gevonden dvd's bij het politiebureau. Ze is in tranen. Als inspecteur Cara Elliott de video's bekijkt, is ze met afschuw vervult.

Er is een moordenaar actief die volgens een vast stramien werkt: een verzoek, een ontvoering en een moord. De opdracht wordt altijd binnen 48 uur uitgevoerd én wordt opgenomen voor betalende kijkers.

Cara Elliott en haar collega's storten zich direct op de zaak. Als er korte tijd later weer een lichaam opduikt, gedood volgens de exacte specificaties van de lijst, is het duidelijk: ze moeten de moordenaar heel snel opsporen, voordat hij weer genadeloos toeslaat...

'De Countdown Killer' is het vierde deel van de serie met inspecteur Cara Elliot. Het is verstandig om bij het eerste deel te beginnen, want er wordt heel veel verwezen naar 'De Echoman', en anders mis je toch de nodige informatie.

Dit verhaal begon heel erg goed! Je leest namelijk over een vrouw die met een tas vol dvd's op het politiebureau komt. Kort daarna kom je erachter wat erop staat en dat is behoorlijk schokkend!

Het is duidelijk dat ze te maken hebben met een moordenaar. Dus duikt Cara met haar team in deze lugubere zaak. Waarom is dit slachtoffer uitgekozen? En hoe komt de vrouw aan deze dvd's?

Verder lees je ook nog veel over het privéleven van Cara, en daarin spelen zich ook allerlei dingen af. Deze afwisseling met de moordzaak vond ik prettig.

Ik vond dit deel weer beter dan het voorgaande en er zaten ook best wat gruwelijke stukken in. De spanning wordt goed opgebouwd en het blijft continu boeiend. Op het einde komt er dan ook nog een plotwending en valt alles op zijn plek.

Hopelijk komt er nog een vijfde deel, want ik heb mij zeker vermaakt met dit verhaal! Deze serie is zeker een aanrader als je van gruwelijke moorden en zieke seriemoordenaars houdt!

Ik wil @harpercollins_holland heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!

Beoordeling: 4,0

Meer recensies van Silvie Leest

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Een ontroerende en betoverende roman over familie, herinneringen en hoop, waarin het verleden van Libanon wordt verweven met de zoektocht van twee Canadese zussen naar hun roots. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Na de mysterieuze dood van haar beroemde moeder ontvangt Mackenzie brieven die duistere geheimen onthullen achter haar moeders succes. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.