Uitschot
In de zinderende zomer van 1996 wordt Oslo opgeschrikt door een scherpschutter die ogenschijnlijk willekeurig slachtoffers maakt. De stad verandert in een angstige, belegerde plek.
Voormalig politieman Alexander Blix en ex-journalist Emma Ramm, inmiddels privédetectives, raken persoonlijk betrokken wanneer Emma’s zus wordt neergeschoten.
Terwijl de politie in het duister tast, ontdekt Blix een verborgen patroon achter de moorden: één primair doelwit verhuld door andere slachtoffers. In een race tegen de klok proberen
Blix en Ramm de moordenaar te ontmaskeren en verdere slachtoffers te voorkomen, gehinderd door wantrouwen, paniek en een meedogenloze dader met een sinister motief.
'Uitschot' is al het zesde deel van de serie met Blix en Ramm in de hoofdrol. Je kunt dit ook wel als los deel lezen, maar ik raad je toch aan om bij het begin te beginnen, want het is een heerlijke serie!
Ook deze keer is de spanning vrijwel meteen voelbaar. In Oslo vindt namelijk een schietpartij plaats. Ik vond dit heel realistisch beschreven en ik voelde de spanning van de slachtoffers.
Alexander Blix en Emma Ramm raken allebei betrokken bij deze zaak en ze willen er alles aan doen om de dader te vinden. Zeker nu Emma persoonlijk betrokken is geraakt vanwege haar zus. Zij is een van de slachtoffers.
En dan is er weer een schietpartij. Ook deze was weer goed omschreven en sinds de eerste schietpartij is eigenlijk de spanning geen enkel moment verdwenen. Hierdoor las het verhaal heel vlot.
Ook Emma was in dit verhaal een erg interessant personage omdat je ook veel over haar zus en haar nichtje leest. Alexander denkt al redelijk snel op het juiste spoor te zitten, maar nu moet hij nog de politie zien te overtuigen.
Af en toe lees je ook een hoofdstuk vanuit de dader, maar je weet totaal niet wie dit is. Pas op het einde wordt dit bekend gemaakt en valt alles op zijn plek.
Ik vond dit zesde deel weer flink genieten! De schrijfstijl is fijn en de hoofdstukken zijn redelijk kort. Hopelijk verschijnt er snel een zevende deel, want die komt weer automatisch op mijn TBR.
Verder wil ik @awbrunathrillers heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!
Beoordeling: 4,0
Verder wil ik @awbrunathrillers heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!
Beoordeling: 4,0