Minnesota
Als een crimineel in de straten van Minneapolis wordt neergeschoten, wijst alles naar een lone wolf, een onbekende sluipschutter die direct na de moord in het niets is verdwenen. Als de schutter opnieuw toeslaat, wordt detective Bob Oz ingeschakeld om de zaak op te lossen.
Naarmate het aantal slachtoffers stijgt, vermoedt Oz dat de schutter wil dat de wereld weet wie hij is. En hoe dichter hij bij de waarheid komt, hoe meer hij zich zorgen maakt. Deze seriemoordenaar doet hem namelijk denken aan iemand die hij goed kent. De schutter doet hem denken aan zichzelf.
Dit verhaal begint in 2022 en je leest dan over een personage dat research wil doen naar de gebeurtenissen die zes jaar geleden plaatsvonden...
Vervolgens maak je een sprong naar 2016 en maak je kennis met de onbekende sluipschutter. Je leest hoe hij op straat een crimineel neerschiet en vanaf dat moment begint de jacht op hem.
Eén van deze mensen is Bob Oz. Hij is detective en samen met een team probeert hij achter de dader aan te gaan, want het blijkt dat er nog veel meer slachtoffers vallen...
Bob is een interessant personage en je leest ook een heleboel over zijn privéleven. Hierdoor raak je erg betrokken en begrijp je waarom hij veel van zichzelf in de sluipschutter herkent.
Ik verraad niet teveel, maar eigenlijk is het ook een behoorlijk zielig verhaal. Gelukkig is er ook volop spanning aanwezig en het verhaal ontpopt zich tot een écht kat en muis-spel. Tot zowat de laatste hoofdstukken blijft het spannend en boeiend.
Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik een klein beetje een vermoeden had in welke richting ik het moest zoeken, maar ondanks dat puntje had het verhaal nog steeds een verrassende plotwending.
Ik ben dan ook zeker over 'Minnesota' te spreken en het heeft mij aangenaam verrast.
Beoordeling: 4,0
Beoordeling: 4,0