Kus haar vaarwel

Silvie Leest 07 oktober 2025
Frankie Elkin is gespecialiseerd in verdwijningszaken van lang geleden. Toch neemt ze in de snikhete straten van Tucson de zaak van een nog vrij recente vermissing op zich.

De vrouw die vermist wordt is Sabera Ahmadi, een jonge moeder met een oorlogstrauma. Haar man en de politie lijken niet bezorgd te zijn over haar verdwijning, maar Frankie weet hoe een trauma werkt, en dat dat nooit tot iets goeds leidt. Ze besluit dat de vrouw gevonden moet worden voor haar iets overkomt.

Een paar dagen later wordt Sabera gezien op camerabeelden: ze loopt weg van de plaats delict van een dubbele moord. Frankie realiseert zich dat Sabera niet zo onschuldig is als ze lijkt. Het antwoord op de vragen rond haar verdwijning moet worden gezocht in het verleden van Sabera, maar daarmee brengt Frankie hun beider levens in gevaar.

Ik word altijd blij als ik een nieuw verhaal van Lisa zie verschijnen en 'Kus haar vaarwel' is het vierde deel van de serie met Frankie Elkin in de hoofdrol. Ze helpt mee om vermiste personen te vinden en deze keer wordt ze gevraagd om mee te zoeken naar een vrouw die plotseling verdwenen is.

Het gaat om Sabera Ahmadi. Samen met haar man en kind zijn ze voor de oorlog naar Amerika gevlucht. Maar nu is ze vermist en niemand weet waar ze gebleven is. Dan wordt ze op camerabeelden gezien, en de zaak neemt een vreemde wending...

Frankie gaat natuurlijk op onderzoek uit, want wat is er met Sabera gebeurd en is ze überhaupt nog in leven? Ondertussen lees je ook over Frankie's eigen leven en waar ze in de tussentijd zelf verblijft.

Ik moet zeggen dat dit verhaal mij niet helemaal pakte zoals de vorige delen en ik heb geen idee waarom. Misschien dat het onderwerp mij toch uiteindelijk niet voldoende aansprak en momenten was het ook een beetje traag.

Vind het wel heel jammer, want normaal ben ik altijd te spreken over de boeken van Lisa. Maargoed, ik hoop dat ik van het volgende deel weer wat enthousiaster word.

Oja, dit derde deel kun je ook prima los lezen!

Beoordeling: 3,0

Meer recensies van Silvie Leest

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!