Een halve leugen
Het leven van Bettina Drijver komt op zijn kop te staan als haar dochter een vreselijk geheim onthult. Een geheim dat zo pijnlijk is, dat Bettina het amper kan geloven.
Spreekt haar dochter de waarheid, dan is alles waar Bettina in gelooft een leugen. Is wat haar dochter beweert een leugen, dan zal hun relatie nooit meer dezelfde kunnen zijn.
Verscheurd door twijfels gaat Bettina op zoek naar antwoorden. Maar wat zij te weten komt gaat alle begrip te boven…
Voor @awbrunathrillers mocht ik het nieuwste verhaal van Loes den Hollander al vooruit lezen. Ik vind de schrijfstijl van deze auteur altijd heel prettig en haar boeken lezen makkelijk weg.
Deze keer brengt Loes een heftig en pijnlijk onderwerp onder de aandacht. Ik verraad niet teveel, vanwege spoilers, maar het kan voor lezers een gevoelig onderwerp zijn.
Je leest de meeste hoofdstukken vanuit de moeder en soms vond ik haar keuzes en gedrag een beetje raar. Maar dat komt omdat ikzelf waarschijnlijk anders zou reageren in zo'n situatie, dus dat zal gewoon aan mijzelf liggen.
Je weet niet wie je in dit verhaal moet geloven. Spreekt haar dochter de waarheid, of niet? Dus dat vond ik wel goed op papier gezet.
Dan zijn er nog cursief gedrukte hoofdstukken die je vanuit een onbekend personage leest en hier voel je een hele hoop woede bij. Het is dus niet duidelijk wie diegene is en dat blijft naar het einde toe nog steeds geheim.
Uiteindelijk komt dan de waarheid boven water...
Ik keek enorm uit naar dit nieuwe verhaal van Loes, omdat ik haar altijd heerlijk toegankelijk vind schrijven. Maar ik moet eerlijk zijn en dat vind ik soms best lastig, zeker als het een recensie-exemplaar is.
Ik vond 'Een halve leugen' eigenlijk 'mwah', en ik heb veel betere verhalen van Loes gelezen. Als ik dit vergelijk met een aantal andere thrillers van deze auteur, dan voel ik toch een teleurstelling.
Betekent niet dat er iets mis is met de schrijfstijl van Loes, want die blijft nog steeds luchtig. Maar als je echt naar het verhaal zelf kijkt, voelde het voor mij persoonlijk te traag en kreeg ik geen "wow" gevoel. Jammer!
Ik wil @awbrunathrillers heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!
Beoordeling: 2,5
Uiteindelijk komt dan de waarheid boven water...
Ik wil @awbrunathrillers heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar!
Beoordeling: 2,5