Een mysterieuze belofte
Londen, 2018. Mateo Mendoza’s vader, genaamd Carlos, heeft alvleesklierkanker en heeft zonet een TIA doorgemaakt. Hij is er slecht aan toe, waardoor Mateo de geldzaken op zich neemt. Hierbij stuit hij op een schenking die Carlos wou verrichten aan een zekere Marina Quincy. Mateo kent helemaal geen Marina Quincy. Waarom zou zijn vader zijn centen willen nalaten aan iemand waar Mateo nog nooit van gehoord had? Hij besluit professionele hulp in te schakelen. Charlotte Fairfax, vermogensadviseur bij een bank, krijgt de opdracht om Marina op te sporen in Madrid en een financiële deal met haar te sluiten. Wie deze vrouw ook is, Mateo wilt niet dat zij met zijn erfenis aan de haal gaat.
Charlotte staat op het punt om te trouwen, maar neemt de opdracht toch aan. Ze reist af naar Madrid, spoort Marina op en probeert haar te overtuigen om hun financiële deal aan te nemen. Marina begrijpt er niets van, ze kent Carlos Mendoza niet en is dus ook niet van plan de deal aan te nemen.
Nathan, professor geschiedenis, wordt erbij gehaald om op onderzoek uit te gaan. Toeval treft dat Nathan en Charlotte ook heel wat geschiedenis samen hebben…
Vinden ze de juiste Marina Quincy? En welke band hebben Carlos en Marina?
‘De Spaanse Belofte’ is het tweede boek van Karen Swan dat naar het Nederlands vertaald werd.
Het verhaal wisselt tussen het heden (2018) en het verleden (de jaren 30) en speelt zich voornamelijk af in Madrid en Andalusië. Beide verhaallijnen zitten boordevol romantiek, mysterie en verdriet. Het verhaal van in de jaren 30 maakt een burgeroorlog mee, waardoor hier tragische situaties beschreven worden.
Hoewel het verhaal vertelt vanuit het heden me meer boeide dan de andere verhaallijn, vind ik dit boek opnieuw een voltreffer. Karen Swan zou Karen Swan niet zijn mocht ze niet gezorgd hebben voor de nodige mysteries en een verrassend einde, waarin de titel van haar boek mooi tot zijn recht komt.
Dit was het vierde boek dat ik mocht lezen van Karen Swan en misschien ook wel het minste van allemaal. Toch heb ik genoten en kijk ik uit naar haar nieuwste boek dat begin december uitkomt ‘De Schotse Ontdekking’.