Een politieke strijd over macht en liefde

Silviej Silviej
21 mrt 2022

1819, Cornwall. Graaf Jack Crowlas was in het verleden de rechterhand van de hertog van Wellington. Tijdens de slag van Waterloo heeft hij verraad gepleegd.
Hij en zijn vrouw Hester worden door het volk aanzien als koning en koningin van Cornwall. Lord Castlereagh, premier, probeert hier verandering in te brengen. Hij zet Crow onder druk om een belangrijke opdracht uit te voeren.
Hierdoor komen Hester, hun dochter Morwenna en zijn broer Kitto in gevaar.
Ze verliezen contact met elkaar en ze denken dat ze elkaar nooit meer terug zullen zien. Wie wint dit politiek spelletje? Zal het gezinnetje herenigd worden?

'De onweerstaanbare charme van Lord Crowlas' is het tweede deel in de Hester & Crow serie, geschreven door Katy Moran. Het verhaal situeert zich in de 19e eeuw ten tijde van Napoleon. Het verhaal loopt verder op het eerste deel, maar het is niet noodzakelijk om het eerste deel gelezen te hebben. In dit verhaal maakt de auteur vaak de link naar het vorige deel, waardoor de verhaallijn van het vorige deel duidelijk wordt.
Met zijn 459 pagina's is het een serieuze klepper, maar door de vlotte schrijfstijl leest dit boek als een trein.

Het verhaal op zich is een mengeling van liefde en politieke strijd. Dit zorgt er voor dat het een ingewikkeld verhaal is, waar je echt uw hoofd moet bijhouden. Er zijn veel personages en voor verscheidene personages worden er verschillende namen gebruikt. Zo wordt Jack Crowlas ook wel Crow, John of Lord Lamorna genoemd. Zijn broer krijgt eveneens verschillende namen. Dit maakt het verhaal soms verwarrend.

Het eerste deel heb ik niet gelezen, maar door dit boek te lezen, heb ik zin gekregen om een duikje in het eerste boek te maken!

Meer recensies van Silviej