Een spannend en mooi verhaal!
Ik heb dit boek met zoveel plezier gelezen dat ik graag mijn mening hierover deel. Dit is trouwens het eerste Suzanne Vermeer boek die ik gelezen heb en ben meteen fan geworden. Dankzij dit boek heb ik kennis gemaakt met het thriller genre. Normaal lees ik alleen uit de genres romantisch/feel-good, humor, fantasy of science fiction (SF). Hierbij mijn recensie van Het strandhuis van Suzanne Vermeer.
Wat ik ervan vond:
Zoals ik hierboven al vertelde vond ik dit een heerlijk boek om te lezen. Ik heb nog nooit een boek zo snel uit gelezen op een ander boek na dan. Het verhaal is super spannend en ik bleef nieuwsgierig naar wat er zou gaan gebeuren met de hoofdpersonages. De schrijftaal was fijn en begrijpelijk.
De spanning was goed opgebouwd en ik leefde echt met de personages mee. Er zit een goede plottwist in die ik in de verste verte niet zag aankomen en dat was een aangename verrassing. Hierdoor had ik het boek nog sneller uitgelezen. De omgeving/wereld werd heel mooi en duidelijk omschreven hierdoor liep ik in gedachten echt met de personages mee. Ik vind het altijd fijn als een boek duidelijk de omgeving omschrijft. Hierdoor kan ik mij echt inbeelden hoe het verhaal eruit zou hebben gezien als het waargebeurt was.
Dit vond ik minder goed:
Ondanks dat het verhaal mij compleet gegrepen had, verloor ik halverwege het boek even de interesse doordat het op sommige stukken een beetje te langdradig werd. De spanning was even kwijt en ik zat niet lekker meer in het verhaal. Ondanks dat wist het verhaal mij genoeg te boeien om toch door te lezen en gelukkig heb ik dat toch gedaan. Dus op dit ene puntje na vind ik het een heel leuk en spannend boek.
Raad ik dit boek aan anderen aan?
Jazeker! Ik vind het een echte aanrader zoals jullie nu wel doorhebben. Helaas ben ik in de minderheid met deze mening. Vele lezers vinden dit een slecht boek. Misschien omdat het mijn eerste boek van Suzanne Vermeer is dat ik het niet kan vergelijken met andere boeken van haar. Dat kan een verklaring zijn en het is natuurlijk ook een kwestie van smaak en stijl. Dus voor mij is het een dikke aanrader.
Wat ik ervan vond:
Dit vond ik minder goed:
Raad ik dit boek aan anderen aan?