Advertentie

The Dark Wild is een vervolgverhaal op het originele boek The Last Wild, gericht op een jongen genaamd Kester die leeft in een ingestorte samenleving veroorzaakt door de uitbraak van een virus genaamd "het rode oog". Ik zou je aanraden om het eerste boek te lezen, anders zou je niet veel begrijpen van wat er in het verhaal gebeurt. Ik koos voor dit boek omdat ik een grote fan was van de locatie en situatie van het eerste boek, en reikhalzend uitkijk naar het vervolg om erachter te komen wat er gebeurt. Ik verwachtte dat dit boek het lopende verhaal van het origineel zou afsluiten met een remedie of een of andere vorm van oplossing voor het probleem uit het originele boek.

Dit is absoluut mijn favoriete avonturengenreboek. In het begin vond ik het verhaal erg mysterieus, maar naarmate ik door het boek vorderde, slaagde ik erin alle mysteries in het verhaal samen te vatten. De omgeving is erg boeiend en zo goed beschreven dat je het gevoel hebt dat je door de ogen van het personage kunt kijken terwijl je het boek leest. Het verhaal verloopt chronologisch, hoewel er een paar hiaten in zitten die het gevoel hebben dat ze gevuld kunnen zijn met een zijverhaal of obstakel waardoor ze niet verder kunnen. Het meest interessante deel van het verhaal is dat de jongen een gave heeft waarmee hij met dieren kan communiceren, maar hij kan niet met mensen communiceren. Dit idee dat ze gebruikten, gaf me een dubbelzijdige mening. Aan de ene kant maakt zijn bekwaamheid hem tot een zeer uniek personage en heeft hij een beter begrip van de persoonlijkheden van de dieren die hem op zijn reis vergezellen, maar aan de andere kant zorgt zijn gebrek aan spraak met andere mensen voor enkele ongemakkelijke plekken in het verhaal.

Al met al is The Dark Wild een boek met een geweldige locatie en plot, maar de menselijke kant van de cast had meer persoonlijkheid kunnen hebben. Ik zou dit boek aanraden aan lezers van boeken uit het avonturengenre die er echt van genieten om zich in de locatie van het verhaal voor te stellen vanwege de prachtig beschreven wereld waarin het verhaal zich afspeelt.

Reacties op: The Dark Wild Review

1
Last wild (02): the dark wild - Torday p
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners