knap ingewikkelde verhaallijn; ik blijf graag doorlezen voor de mysteries
Allereerst wil ik benoemen dat het indrukwekkend is hoeveel personen bij het grote verhaal betrokken zijn. Lucinda moet wel hele schemas en stambomen voor zich hebben gehad om dit allemaal te kunnen schrijven. Het is voor de lezer daarom niet altijd duidelijk wie wat met elkaar te maken heeft en waarom. Inmiddels weten we meer over Merope en haar huidige familie. Hoe haar stamboom er echt uit ziet is nog raadselachtig. Wat is de band tussen haar en Pa Salt? Dat geldt ook voor de andere 6 zussen. Het is interessant om ook wat van de boeken te mogen opsteken, bijv de strijd tussen de katholieken en protestanten in GB en Ierland. Dat waardeer ik erg aan al haar boeken. Ook vind ik het leuk en boeiend dat eerdere personages steeds terugkomen maar ook opeens een grotere en mysterieuze rol gaan spelen. Ik vraag me dan af, heeft Lucinda dit al bij het schrijven van de eerste boeken zo bedacht. Want het zit echt heel knap in elkaar allemaal.
Ik ben heel benieuwd waar het volgende boek verder over gaat. Heel benieuwd naar het verhaal van Pa Salt en het echte verhaal van De Zeven Zussen. Waarom heeft hij deze Zeven Zussen geadopteerd en wie was hij?