verrassend
9. De avond aan het meer:
Nu ik al boeken van Lucinda Riley gelezen heb, ging ik op zoek naar een gelijkaardige alternatief. En zo kwam ik de naam Sarah Jio tegen. Ik begon dan ook vol enthousiasme aan dit boek.
In dit boek volgen we 2 dames en dit in verschillende jaren. Een stijl dat ik graag lees. Ik geniet van zo’n boeken waar je zowel in het heden als verleden mee gaat in het verhaal.
In het heden maken we kennis met Ada Santorini, die haar leven omgooit na een tragische gebeurtenis. Ze volgt haar hart en vertrekt uit New York, naar een woonboot op het meer van Seattle. Terwijl we ik het heden kennis maken met Penny, die de muze en echtgenote is van de zeer succesvolle kunstenaar Dexter Wentworth.
Terwijl we beide dames en hun leven leren kennen. Wanneer Ada een koffer op de woonboot vind, vol brieven over een vurige affaire. Komen we steeds meer te weten hoe het geheimzinnige verleden van Penny en het leven van Ada te maken heeft.
Het verhaal komt traag op gang, maar leest prettig weg. Naar het einde toe begint de spanning toe te nemen en wil je doorgaan tot het einde. Het einde is dan ook verrassend. Verder leest het boek wel luchtig. Het heeft me wel verrast en nieuwsgierig gemaakt naar meer boeken van haar.