De zachtheid van een kreeft

Een ingetogen en sfeervolle roman die zich ontvouwt in een rustieke omgeving. De schrijfster weet met haar taalgebruik de sfeer van de kust en de landelijke setting levendig neer te zetten, waardoor je het gevoel hebt er zelf rond te lopen.
Het thema van herstel en tweede kansen is mooi uitgewerkt. De aanwezigheid van de manege en de subtiele rol die de genezende kracht van paarden speelt, geven het verhaal een warm extra laagje.
Toch bleef het verhaal voor mij op een aantal punten achter. Het verloop was vrij voorspelbaar, en ik had gehoopt op een wat krachtigere, emotionelere ontknoping. De “slow burn” romance tussen Elsa en François voelde soms wel erg moeizaam en miste naar mijn smaak hier en daar de chemie die je in dit genre graag ziet opbloeien.
Wat ik heel aantrekkelijk vond, zijn de korte hoofdstukken. Die zorgen voor een prettig leestempo. De afwisseling tussen de perspectieven van Elsa en François in ieder hoofdstuk vond ik een sterke zet. Het zorgt ervoor dat je als lezer meeleeft met beide hoofdpersonages.

Ik beoordeelde dit boek met 3 sterren en raad dit boek aan, aan lezers die houden van zachte, troostrijke romances met een vleugje natuur en introspectie.

Tot slot wil ik uitgeverij newbookcollectivenl bedanken voor het recensie exemplaar en de kans die zij mij boden om dit boek te lezen en te recenseren. Hartelijk dank daarvoor!

Meer recensies van SuzanneBetweenPages