De ketel van Brigid

SuzanneBetweenPages 10 augustus 2025
De Ketel van Brigid is een mix van romance
en fantasy, gericht op de YA lezer.
De schrijfstijl is heel toegankelijk en makkelijk
leesbaar. Het verhaal wordt gekenmerkt door
een sterke uitwerking van de thema’s magie, verbondenheid en zelfacceptatie.
De in het verhaal verwerkte mythen en legenden uit Noord-West Europa kon ik heel erg waarderen. Sommige namen riepen direct een blijk van herkenning op, maar ik heb ze toch even op moeten zoeken om te weten hoe de vork ook alweer precies in de steel zat. Ik vind het altijd een hele leuke leeservaring als een boek hiertoe aanspoort!
De spanningsopbouw in het verhaal voelde hier en daar wat vertraagd, en soms juist wat gehaast aan, waardoor het tempo wat minder comfortabel aanvoelde voor mij.
Evenals de romance. Dat was nèt een beetje teveel en te snel naar mijn smaak, waardoor het aan geloofwaardigheid inleverde.
Dat neemt niet weg dat ik dit boek met plezier gelezen heb en uitkijk naar de boekbespreking met de leesclub @samenlezenwe, waarbij de auteur ook aansluit!

Meer recensies van SuzanneBetweenPages

In 1938 vluchten de Freuds van Wenen naar Londen, waar Anna Freud weeshuizen opricht en op zoek gaat naar erkenning en hechte vriendschappen.

De jonge, verloren Ambre komt na een mislukte zelfmoordpoging in een hotel in de bergen terecht, waar ze zichzelf en het leven opnieuw leert te ontdekken.