Handtekening van het kwaad
Wanneer de politie in een verlaten buitenhuis het toegetakelde lichaam van een jonge vrouw vindt, wordt de hulp van profiler Robert Hunter ingeroepen. In de nek van het slachtoffer staat een vreemd teken: een dubbel kruis, de handtekening van een seriemoordenaar die Hunter twee jaar eerder arresteerde en die de doodstraf kreeg. Is er een copycat aan het werk, of is de echte dader nooit veroordeeld en begint hij opnieuw zijn genadeloze spel? Samen met zijn partner Carlos Garcia moet Hunter tegen de klok vechten om te voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen.
Chris Carter weet vanaf de eerste bladzijde de spanning strak op te bouwen. Het plot is meeslepend en houdt je voortdurend in de greep, mede dankzij de verrassende wendingen en de sterke verhaallijn. De korte hoofdstukken zorgen voor een vlot tempo en maken het boek bijna onmogelijk om weg te leggen.
Een klein minpunt is dat de personages Robert Hunter en Carlos Garcia in dit eerste deel nog wat oppervlakkig blijven. Als start van een serie verwacht en hoop ik dat Carter in de volgende delen meer diepgang en ontwikkeling aan deze karakters toevoegt.
Al met al is dit een ijzersterke thriller met een intens plot en uitstekende spanningsopbouw. Het smaakt absoluut naar meer.