Het meisje met de zaadjes in het haar
Een juweeltje binnen de jeugdliteratuur! Zo mooi omschreven, integer maar indringend. En ontroerend!! Een van de kinderen aan wie ik het boek heb voorgelezen was zo ontdaan van het onrecht dat het hoofdpersonage en haar moeder werd aangedaan dat er tranen in haar ogen stonden. Gelukkig loopt het verhaal heel hoopvol af waardoor er na het omslaan van de laatste bladzijde toch een glimlach op haar gezichtje doorbrak.
De tekeningen ondersteunen het verhaal op geheel eigen wijze. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet. Dit boek zou aan ieder kind in het basisonderwijs voorgelezen moeten worden als gespreksstarter bij het onderwerp slavernijverleden. Een onderwerp waar we het over moeten hebben en over moeten blijven hebben.