Verrassend, romantisch, meeslepend en prachtig verhaal

Sylviavbh 28 februari 2026
Een verhaal over liefde, gemiste kansen, spijt, ziekte, jeugdherinneringen en onbeantwoorde liefde. Het staat vol met prachtige zinnen en quotes

Een mooi, ontroerend liefdesverhaal waarin na 25 jaar Madeleine, de onbeantwoorde jeugdliefde van Jasper ineens contact opneemt. Ze wil nog eenmaal hartstochtelijk begeerd worden nu ze erg ziek is en niet weet hoe het met haar gaat aflopen. Het blijft niet bij die ene keer, er ontstaat een hartstochtelijke relatie. En door Madeleine gaat Jasper weer schilderen wat hij al jaren niet meer gedaan heeft.

Het verhaal laat je het landgoed beleven in alle jaargetijden, het huis met de geheimen, de prachtige kunst in huis, omi's herinneringen alsof ze er nog bij is. Een prachtig verhaal om te lezen.

Ik wilde doorbladeren naar het einde van het boek om te lezen dat alles goed zou komen, dat Madeleine weer gezond zou zijn en ze een gezamenlijke toekomst zouden hebben. Of dat gaat gebeuren vertel ik natuurlijk niet.

Enkele quotes:

"I don't love you with heart and mind. I love you with my soul. In case my mind forgets and my heart stops".

"De kunst is niet het schilderij, maar wat het in mij in beweging laat komen, wat er al kijkend in me mag ontstaan"

"Waar zij loopt ontspruiten bloemen".

"Dance me to your beauty with a burning violin,dance me through the panic 'til I gathered safely in".

Meer recensies van Sylviavbh