Hilarisch, bizar, heftig, wat een verhaal!
Vanaf de allereerste bladzijde voel je dat er iets niet helemaal klopt, en dat gevoel blijft je de hele tijd bij. Je weet dat er iets gaat gebeuren en bedenkt ondertussen allerlei mogelijkheden welke kant het opgaat, maar geen enkele daarvan is uiteindelijk de juiste. Ze geeft je het idee dat je begrijpt wat er aan de hand is tot ze je ineens verrast met een onverwachte wending.
Ik zei steeds tegen mezelf: nog één hoofdstuk, maar uiteindelijk heb ik het hele verhaal in één keer uitgelezen. Dat komt ook door de vlotte schrijfstijl.
Dit verhaal blijft je nog lang bij en nodigt je uit om het meteen opnieuw te lezen om te ontdekken welke hints je de eerste keer misschien over het hoofd hebt gezien.
Wat "Lieve Debbie" ook zo bijzonder maakt, is hoe Freida McFadden speelt met perspectief en verwachtingen. De spanning zit niet in grote, dramatische gebeurtenissen, maar in subtiele psychologische dreiging. En dat maakt het verhaal zo ontzettend goed.
Voor mij was dit de eerste kennismaking met boeken van Freida McFadden en ik moet zeggen: Dit smaakt absoluut naar meer! Als alle boeken zo geschreven worden dan ben ik fan.
Korte beschrijving van het verhaal:
Debbie is een intelligente vrouw met een hoog IQ die o.a. slimme apps kan ontwikkelen, maar haar werkzaamheden bestaan nu alleen uit een rubriek "Lieve Debbie" bij de plaatselijke krant.
Haar verdere talent is tuinieren, ze kweekt opiumpapaver die daar met een speciale reden gekweekt worden....
Vanaf het eerste hoofdstuk houdt het boek je in zijn greep, wat gaat er allemaal gebeuren? De niet gepubliceerde (hilarische) stukjes die ze schreef voor "Lieve Debbie" wisselen zich af met de gebeurtenissen in het dagelijkse leven van Debbie, haar man Cooper en de kinderen Izzy en Lexi.
De hoofdstukken worden afwisselend vanuit deze 3 personages geschreven, dat heeft altijd mijn voorkeur omdat je dan echt in het hoofd kan meegaan van degene en daardoor meer diepgang wat mij betreft ontstaat.
De gedachtes van Debbie geven gelijk al gedachtes aan de lezer: Wat gaat er gebeuren? Gaat ze dat echt doen?
Het hele boek zit vol met diverse gebeurtenissen en neemt je mee van de ene naar de andere spannende actie
Als duidelijk wordt wat de reden is van haar gedrag begin je zelfs haar gedrag te snappen en is het beter te verklaren en krijg je zelfs sympathie voor haar hoe raar dat ook is, wat wat ze doet is natuurlijk niet goed.
Korte beschrijving van het verhaal: