Een boek vol geheimen over 3 generaties vrouwen

Sylviavbh Sylviavbh
28 mrt 2026

Het verhaal gaat over 3 generaties sterke vrouwen, elke met hun eigen geheimen en problemen.
Het start in 1968 waar een jonge Chiara de liefde van haar leven laat gaan en zich daardoor opoffert en trouwt met de man die haar ouders hebben uitgekozen zodat het familiehotel blijft voortbestaan.

Dan is het ruim 40 jaar later, is Chiara getrouwd en heeft een dochter Elene die mede-eigenaar is van het hotel, en een kleindochter Isabella die eveneens werkzaam is in het hotel.
Chiara is dan wel getrouwd met Alonzo, de zoon van een vriend van haar ouders, maar veel gemeen hebben ze niet, ze hebben allebei hun eigen leven en het enige wat hun nog bindt is hun dochter Elene. Alfonzo bemoeit zich niet met het hotel en is vaak afwezig.
Wanneer er op een dag 2 mannelijke gasten komen, de één uit Duitsland en de ander uit Engeland begint er spanning te komen bij allemaal, er zijn geheimen uit het verleden, maar ook uit het heden die langzaamaan naar buiten beginnen te komen en voor veel ruzie en misverstanden zorgen.

Ik vind dit verhaal een echt aanrader, zeker als je van Italië en de Italiaanse keukenhoudt. Door de uitgebreide beschrijving van de omgeving en de recepten en maaltijden krijg je zin in lekker Italiaans eten. Het wordt zo goed beschreven dat je het bijna ruikt en proeft en je je in het Italiaanse Lemon Tree hotel waant.

Meer recensies van Sylviavbh