Perfecte rivals-to-lovers boek voor romance liefhebbers

TalkBooksWithMeli 17 augustus 2025
Ik heb al een hele tijd niet zo genoten van een romantisch boek als van dit! 5 sterren waard!

Het was grappig, emotioneel, had een HEA, rivals to lovers, forced proximity en ook al was het einde een beetje voorspelbaar, het was gewoon ontzettend goed geschreven.

We volgen Rosie, die naar New York is verhuisd om een diploma aan NYU te halen. Ze heeft er altijd van gedroomd om romantische schrijfster te worden en op zoek te gaan naar haar eigen HEA. In haar creatieve schrijversklas ontmoet ze Aiden. Hij is eigenlijk het tegenovergestelde van Rosie: hij schrijft literaire fictie en begrijpt de liefde voor romantische boeken en HEA totaal niet. Gedurende het jaar blijven ze ruzie maken, tot de professor met een plan komt: óf ze moeten de klas verlaten, óf ze moeten samenwerken en samen een boek schrijven.

Ze moeten een middenweg vinden tussen een romantisch verhaal en literaire fictie. Uiteindelijk besluiten ze een dual POV-boek te schrijven dat zich in een werkomgeving afspeelt. Om elkaar beter te leren kennen en de plot te bespreken, gaan ze op ‘nep’-dates. In het begin blijven ze nog steeds over alles ruziën, maar hoe meer tijd ze samen doorbrengen, hoe moeilijker het wordt om hun gevoelens te negeren. De grens tussen de realiteit en wat er in hun boek gebeurt, begint steeds meer te vervagen.

Ik vond het geweldig hoe elk hoofdstuk eindigde met een stukje tekst uit het boek dat Aiden en Rosie samen aan het schrijven waren – het voelde alsof je een boek-in-een-boek las, heel slim gedaan! Oh, en ik heb er weer een nieuwe book boyfriend bij in mijn collectie, ook al maakte hij soms stomme keuzes (maar goed, welke man in een romance doet dat niet?), hij wist zich gelukkig wel te herpakken!

Meer recensies van TalkBooksWithMeli