Heerlijke feelgood met een kerstig sfeertje

TalkBooksWithMeli 04 november 2025
Het is bijna niet te geloven, maar dit was mijn eerste Jenny Colgan boek!

Toen ik begon met lezen kwam ik erachter dat er eigenlijk nog een boek is wat zich afspeelt voor dit verhaal, maar op zich is het niet per se nodig deze te lezen voor dit boek. Alhoewel ik deze nu wel wil lezen haha dus dat is een goed teken.

In het boek volgen we Mirren, die eigenlijk een hele saaie baan als bouwcalculator heeft, maar eigenlijk het liefst iets met boeken doet. Per ongeluk heeft ze zichzelf bekend gemaakt als een bijzondere boeken speurneus.

Jamie krijgt dit te horen en hij heeft een opdracht gekregen van zijn overleden opa om een bijzonder boek te zoeken in hun Schotse kasteel. Hij huurt Mirren en Theo in (en zij hebben dus al history wat in het vorige boek te lezen is) om op zoek te gaan naar het boek. Zij reizen af naar Schotland, en komen er achter dat de opa van Jamie een echte boeken hoarder was en het eigenlijk een onmogelijke taak is om het juiste boek te gaan vinden.

Ik vond de sfeer van het boek heel mooi, het Schotse kasteel, de winterse vergezichten, maar ook de zoektocht naar wat de personages in het boek nou eigenlijk willen met de rest van hun leven, en waar ze nou eigenlijk gelukkig van worden! Het einde had voor mij ook zeker verrassingen in petto! Dus ondanks dat het mijn eerste Jenny Colgan boek was, is het zeker niet mijn laatste!

Meer recensies van TalkBooksWithMeli

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee.... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.