Trollen in de mensen wereld

TalkBooksWithMeli 13 september 2025
ik dacht dat dit een YA fantasy zou zijn, maar dat was het niet!

In het boek volgen we Drolgar, die een trol is. Hij eet een kind van een fae op en hij wordt verbannen naar de mensen wereld en komt terecht in een mensenlichaam. Hij moet zich dus leren aanpassen aan het 'normale' leven op aarde. Daarbij komt hij vaak nogal niet tactisch, grof en geweldig uit de hoek.

Hij vindt een baan op een saai kantoor, daar ontmoet hij Krista, een vrouw met overgewicht die door de rest van de mensen niet als erg aantrekkelijk wordt beschouwd. Maar Drolgar bekijkt de wereld nog door een trollenbril en vind haar onwijs knap.

Ondertussen wilt hij het liefst nog steeds terug naar zijn eigen trollenwereld en terwijl hij probeert te overleven in de mensenwereld zonder te veel op te vallen (maar ik zal je verklappen dat is knap lastig), probeert hij ook een manier om weer terug te komen.

Gaat het hem lukken weer terug te keren, zonder dat hij ontdekt wordt?

Helaas was het boek niet helemaal wat ik er van verwacht het. Het was best grappig om te lezen en ook niet heel lang verhaal. Maar Drolgar komt in een wereld terecht die hij niet kent, maar alles wat hij probeert lukt in 1x. Hij schrijft 1 sollicitatiebrief, wordt meteen uitgenodigd voor een gesprek, en krijgt meteen de baan. Mensen lukt dat niet eens, dus vrij verwonderlijk dat een trol zonder ene beschaving het wel in 1x lukt haha en dan ook niet eens wordt ontslagen nadat hij zich de hele tijd misdraagt en rare dingen doet. Ik snap dat het een fantasy boek is, maar het speelt zich ook af in de normale wereld, en dat was toch enigszins niet representatief voor de werkelijkheid.

Meer recensies van TalkBooksWithMeli

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!