Heerlijk absurd grappig boek
"People under seventy and over seven are very unreliable if they are not cats."
Heel kort gezegd gaat dit boek over een "92-jarige Engelse feministe die gevangen gehouden wordt in een Spaans middeleeuws kasteel dat werd omgebouwd tot verzorgingstehuis."
Onze oude heldin is Marian Leatherby. Ze krijgt een hoortrompet cadeau van haar vriendin waarmee ze plots alles hoort "ordinary conversation became quite audible to my ears". Zo verneemt ze dat ze door haar familie wordt verkast naar een verzorgingsoord voor seniele oude dames. En daar beleeft ze wel het één en ander.
Dit is een verhaal vol humor, surrealisme en fantastische quotes waar ik enorm van genoten heb. Perfect in deze beginnende donkere dagen.
Ook heel fijn om Leonora Carrington te leren kennen. Ze was een beroemde socialite in haar dagen, die wel wat schandaaltjes veroorzaakt heeft. Naakt opdagen op deftige feestjes, gasten ontbijt voorschotelen met hun eigen haren die tijdens de nacht afgeknipt zijn, zotte feestjes met Lee Miller en Ernst Max, een toffe madam dus. Naast schrijver is zij ook kunstenares, haar werken zijn makkelijk online terug te vinden voor de nieuwsgierige lezer. :-)