Een ontroerend boek over een jarenlange vriendschap
Eind jaren 70 gaan drie jonge vrouwen Dorine, Julia en Lily een schilderscursus doen in Griekenland. Daar ontmoeten ze elkaar en groeit een hechte vriendschap. Ze steunen elkaar altijd, alleen heeft Dorine een geheim wat de anderen niet mogen weten. Veertig jaar later besluiten de 3 vrouwen om samen in een huis te gaan wonen en spreken af : Rechtop er in, verticaal er uit. Ze nemen ook nog de flamboyante Dolf in huis als huurder. Geen van de vrouwen verwacht het, maar Dolf wordt opgenomen in hun vriendschap. Hij wordt zelfs verliefd op Julia. Alleen krijgt Julia langzaam last van dementie. Dat zet een druk op de vriendschap. Door de dementie krijgt Dolf langzaam een afkeer van Julia. Als Julia steeds dementer wordt beslissen de vriendinnen om haar naar een verzorgingstehuis te brengen, ondanks de belofte altijd bij elkaar te blijven. Dolf blijkt een geheim te hebben en vertelt dat aan Dorine.
Het is een ontroerend boek dat gaat over vriendschap, loyaliteit en schuldgevoel. Ik was blij dat ik het mocht lezen.