Bijzonder, maar fijn verhaal
Wat Een bijzonder, maar fijn verhaal om te lezen!
Ik heb een aantal goede verhalen gelezen over dit boek en dat maakte me wel nieuwsgierig naar het verhaal. Toen ik het boek in de bibliotheek zag liggen, nam ik hem dan ook gauw mee. En ook ik heb genoten van dit verhaal.
De Goudvisjongen gaat over Matthew en hij wil alles brandschoon houden. Matthew is een jongen van een jaar of 10 en leeft voornamelijk binnen op zijn eigen slaapkamer. Zijn ouders weten niet wat ze met hem aanmoeten, vooral omdat hij weigert om naar school te gaan. Naast het schoonmaken van zijn kamer en het schoonhouden van zichzelf, kijkt Matthew graag uit het raam. Het raam kijkt uit op de straat waaraan maar een aantal huizen staat. Hij noteert elke dag op de minuut precies wie er weg gaat, wie wat doet en wie er in de straat komt. Wanneer dan opeens de peuter die logeerde bij de buurman verdwijnt, is Matthew de laatste die hem gezien heeft.
Dit voorval zorgt ervoor dat Matthew op onderzoek uitgaat en in contact komt met andere mensen en kinderen. Door op onderzoek uit te gaan, verlegt Matthew telkens zijn grenzen een beetje en dat vond ik mooi om te lezen.
Het is bijna een whodunnit, ik wilde zelf ook graag weten waar de peuter was gebleven en wie het kind had ontvoerd. Ik begon ook een aantal buurtbewoners te verdenken. Het is zeker geen spannend verhaal, het verhaal gaat uiteindelijk over de ontwikkeling die Matthew maakt. Maar de zoektocht naar de peuter zorgt ervoor dat je blijft lezen.
Ik las dit boek dan ook in een middag uit en heb er van genoten. Matthew is een fijn personage om over te lezen en ik vind het mooi hoe zijn OCD wordt omschreven. Het is dan ook een jeugdboek en kinderen kunnen hier veel van leren. De plot twist aan het einde van het boek had ik niet zien aankomen en vond ik origineel bedacht. Zeker een leuk en interessant om te lezen!