Swept Away
Als grote Beth O'Leary fan was ik blij verrast dat ik haar nieuwste boek - Swept Away - mocht recenseren. Helaas waren dit verhaal en ik geen match...
Zeke en Lexi beleven een onenightstand op een woonboot en de volgende ochtend wil Lexi dat Zeke vertrekt. Ze komen er alleen gauw achter dat Zeke niet kan vertrekken... De woonboot is losgeraakt en ze drijven op zee. Geen enkele apparatuur werkt, dus ze kunnen geen contact opnemen met de kustwacht. Voor allebei een grote ramp, want Lexi was alleen op zoek naar een onenightstand, terwijl Zeke op zoek is naar liefde. En nu zitten ze samen, als twee volslagen onbekenden, vast op een woonboot. Zonder uitzicht gered te worden. Hoe moeten Zeke en Lexi deze dagen doorkomen, terwijl de voorraden steeds verder slinken en ze elkaar steeds beter leren kennen?
Beth O'Leary heeft een kenmerkende schrijfstijl, waarmee ze realistische personages met diepgang en emotie, en grappige en herkenbare situaties op papier weet te zetten. Helaas voelde Swept Away niet aan als een boek van Beth O'Leary. Dat een woonboot losraakt uit een haven is al een ongeloofwaardige setting, maar ik was benieuwd hoe Beth O'Leary hier een leuk en romantisch verhaal van zou maken. Waar ik normaal altijd moet lachen om de humor in haar boeken, mistte ik dat hier enorm.
De aantrekkingskracht tussen de personages voelde niet realistisch aan en hun acties op de woonboot waren nogal naïef. Het verhaal voelde op meeste momenten niet eens aan als een romcom, aangezien ongeveer alles mis lijkt te gaan en er op gebied van romantiek weinig gebeurt. De opbouw naar de happily ever after voelde hierdoor ook niet realistisch aan. Het verhaal bevat meerdere kleine plot twisten die het verhaal uiteindelijk een onnodige en ongeloofwaardige wending geven.
Doordat het boek wisselt tussen beide perspectieven, leer je als lezer Lexi en Zeke goed kennen. Beide hebben een verleden/trauma en de persoonlijke ontwikkeling die zij op dit gebied doormaken, was wel goed te lezen.
Dit boek was voor mij echt een worsteling om doorheen te komen helaas en ik ben teleurgesteld. Want zoals gezegd, ben ik dol op de boeken van Beth O'Leary. Maar goed, ben je dol op een slow burn in een gedwongen situatie? Dan is dit boek vast wel iets voor jou!
Bedankt Uitgeverij De Fontein voor dit recensie-exemplaar!
Bedankt Uitgeverij De Fontein voor dit recensie-exemplaar!