Heerlijk lief kerstverhaal

tessa97 tessa97
24 mrt 2021

De Kerstmisaurus, wat een geweldig boek om uit te hebben gelezen op kerstavond. Mijn eerste boek van Tom Fletcher, op aanraden van velen! En wat heb ik ervan genoten zeg!

De schrijfstijl van Tom Fletcher is erg prettig om te lezen, hij schrijft heel beeldend, vlot en humoristisch. De hoofdstukken zijn niet erg lang, wat het lezen ook erg prettig maakt. Elk hoofdstuk heeft een titel en deze knallen lekker van het papier af, net als andere dik gedrukte woorden in de tekst. Er is veel aandacht geweest voor de opmaak van het verhaal. Ook de tekst op rijm is erg leuk gedaan! De illustraties die zijn toegevoegd zijn ook mooi en passen goed bij de tekst.

Het verhaal begint met een proloog over ‘Het einde van de dinosaurussen’. En vanaf daar gaat het verhaal afwisselend verder tussen Willem, de Kerstmisaurus en de kerstman/ elfen op de Noordpool. Deze afwisseling zorgt er ook voor dat het verhaal prettig wegleest, maar de personages zijn ook allemaal goed uitgewerkt, hebben allemaal een eigen, uniek karakter. Willem vond ik echt een schat en ik ben dol op de Kerstmisaurus.

Het is dat ik telkens moest stoppen met lezen om iets anders te doen, want anders had ik dit boek in één ruk uitgelezen. Het is een verslavend verhaal, het bevat mooie onderwerpen én is ook nog eens spannend! Ik kan mij heel goed voorstellen dat kinderen dit verhaal erg leuk vinden om te lezen! Ik heb in ieder geval veel zin om deel twee en deel drie ook te gaan lezen!

Meer recensies van tessa97