Kauw van jou
Pim heeft zomervakantie, maar kan hier niet echt van genieten. Haar vader ligt alleen maar op de bank en haar moeder is aan het werk. Haar ouders verstoppen zich voor het verdriet dat er in huis heerst. Het is namelijk bijna een jaar geleden dat Pims oudere broer Huug is overleden. Wanneer Pim beneden bij de flat een jongen genaamd Thilo ontmoet en hij haar meeneemt naar de kelder om een geheim te laten zien, weet Pim niet zo goed wat ze moet zeggen. Het geheim van Thilo heeft namelijk alles te maken met haar overleden broer. Samen met Thilo spendeert Pim de eerste week van de zomervakantie en leert ze van alles over haar broer, over zichzelf en vooral wat verdriet met je doet.
Het is een boek over vriendschap, over geheimen, maar bovenal over rouwverwerking. Helaas zijn mijn hoge verwachtingen van dit boek niet uitgekomen. Vanaf de eerste hoofdstukken pakte het verhaal mij niet en kon ik geen connectie maken met Pim en Thilo. Pim is een meisje dat zichzelf opsluit in huis, maar tegelijkertijd er ook op uit wil omdat de stemming thuis haar verstikt. Thilo is haar tegenpool; vrolijk en enthousiast. Maar ook hij heeft wel een verhaal te vertellen. Thilo sleept Pim mee in zijn avontuur en fantasie en weet Pim vrolijkheid te brengen in een week die voor Pim vreselijk aanvoelt. Echter voelde de start van het boek nogal wat rommelig aan en ging het voor mijn gevoel van hot naar her. Na zo'n 100 bladzijden kwam het verhaal wat meer op gang, maar bleef het wat voortkabbelen.
Helaas heeft dit verhaal mij dan ook niet weten te raken. Wel complimenten aan Kris Terwindt voor hoe zij rouwverwerking van een kind zo duidelijk, maar ook integer heeft weten neer te zetten. Als lezer ervaar je de neergeslagen stemming in huis en voel je het verdriet van Pim. Mooi hoe de acties van Pim haar familie uiteindelijk dichter bij elkaar brengt.
Gelezen voor de boekenbingo 2025