Advertentie

Het eerste boek dat ik dit jaar las, was The Midnight Library en wat een fijn boek om mee te beginnen!

TW: suicide, drugs, alcohol, depression, death

‘Between life and death, there is a library.
When Nora Seed finds herself in the Midnight Library, she has a chance to make things right. Up until now, her life has been full of misery and regret. She feels she has let everyone down, including herself. But things are about to change.
The books in the Midnight Library enable Nora to live as if she had done things differently. With the help of an old friend, she can now undo every one of her regrets as she tries to wrok out her perfect life. But things aren’t always what she imagined they’d be, and soon her choices place the library and herself in extreme danger.
Before time runs out, she must answer the ultimate question: what is the best way to live?’

Dit boek begint erg sterk en ik zat direct in het verhaal. Ook begint het boek wel direct vrij heftig wees hiervoor gewaarschuwd. Nora is een fijn personage en ik wenste haar al het beste dat ze maar kon krijgen. In het begin ergerde ik mij een beetje aan haar, maar later hoopte ik dat ze zou vinden wat ze graag zou willen.
Haig heeft een fijne schrijfstijl en schrijft heel beeldend. Maar ook de emoties en het rauwe randje van het verhaal, sprongen van het papier zogezegd. In dit verhaal komen veel belangrijke onderwerpen naar voren, maar ze nemen niet volledig de overhand. Ondanks dat het een redelijk heftig verhaal is, schrijft Haig het behoorlijk luchtig en dit vond ik erg prettig. Ik vind het idee van een Midnight Library dan ook wel mooi bedacht. Ook al is dit boek grotendeels eigenlijk sci-fi met het reizen in de tijd ect, voelde het verhaal erg realistisch aan, aangezien genoeg van deze onderwerpen in het dagelijks leven voorbij komen.

Het boek heeft mij net niet geraakt, zoals ik hoopte dat het mij zou raken en dat is dan de reden waarom ik het 4 sterren geef. Maar het boek is echt absoluut een aanrader en ik ga hem binnenkort opnieuw lezen. Ik denk dat er nog wel meer te ontdekken valt in het verhaal.

Reacties op: Wat een prachtig verhaal

57
The Midnight Library - Matt Haig
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners