Heerlijk verhaal!

tessa97 tessa97
4 mrt 2021

Tweet Cute gaat dus over Pepper en over Jack. Je leest vanuit beide perspectieven en op die manier leer je beide personages en hun omgeving echt goed kennen. Ik had halverwege echt het gevoel alsof ik zelf bij hen in de klas zat, zo goed kende ik de personages. Pepper is zo’n heerlijke studiebol, maar heeft ook genoeg sarcatische opmerkingen achter de hand. Pepper woont samen met haar moeder in New York, terwijl haar vader in Nashville is achtergebleven. Peppers zus is aan het studeren aan de universiteit. De familie van Pepper ligt nogal uit elkaar, haar ouders zijn gescheiden en Paige, de zus, vindt dat het hun moeders schuld is. Paige en haar moeder spreken niet meer met elkaar. Samen met Paige heeft Pepper een blog waarop ze gekke recepten plaatsen. De familie van Pepper heeft het fast-foodketen Big League Burger.

Dan hebben we Jack, een humoristische, optimistische jongen. Hij woont samen met zijn familie in New York en zij hebben een kleinschalig bedrijfje genaamd Girl Cheesing. Zijn oma heeft dat vroeger, samen met zijn opa, opgericht en zijn vader heeft het overgenomen. Jack heeft een tweelingbroer, Ethan. Ethan is echt zo’n populaire jongen, zit in elke commissie die er maar kan zijn en heeft zoveel vrienden. Jack is heel ander persoon, Jack is meer op zichzelf. Heeft een klein clubje met vrienden en is vooral na schooltijd te vinden in Girl Cheesing.

Jack en Pepper zorgen allebei voor het Twitter account van de bedrijven en dat loopt dus algauw uit op een Twitter war. Ik vond dit echt vermakelijk om te lezen, echt een heel grappig onderwerp, het geeft net een wat andere dimensie aan het verhaal. Naast anoniem tegen elkaar te vechten op Twitter, spreken de beide personages ook elkaar anoniem via een app genaamd Weazel. Ik moest mij soms echt even bedenken dat ze elkaar niet kenden, wanneer ze spraken via de app. Het was soms wat verwarrend voor mijn gevoel.

Dit verhaal is gewoon zo’n heerlijk verhaal om te lezen. Ik werd echt enorm nieuwsgierig naar de Monster Cake, ik kreeg enorme trek bij het lezen over de verschillende cakes en sandwiches die voorbij kwamen. Maar ook heb ik enorm genoten van de vriendschap en later de ontluikende verliefheid tussen Pepper en Jack. Toen ze uiteindelijk voor het eerst kusten, was het echt zo’n ‘iiiieeee’ momentje, zo’n fangirl momentje.

Naast de Twitter war en de verliefdheid, komen er ook nog andere onderwerpen aan bod die het verhaal wat meer uitdiepen. De onzekerheid over hun toekomst, de verwachtingen die er zijn vanuit hun ouders spelen ook een enorme rol in dit verhaal. Naast Jack en Pepper leer je ook de omgeving redelijk goed kennen.

Het enige minpuntje dat ik had, was dat de zinnen soms echt enorm lang waren. Ik kan prima Engels lezen en begrijpen. Maar met zulke lange zinnen raak ik toch echt af en toe wel de weg kwijt. Dan moest ik weer even terug lezen of opnieuw lezen wat er nou eigenlijk stond. Maar naast dit minpuntje, ben ik alleen maar positief ook over de schrijfstijl. Ik vloog door het verhaal heen en wilde ook weten hoe het verder liep.

Dit boek is zeker een aanrader, het is een fijn en grappig verhaal. Ik heb ook af en toe echt hardop moeten lachen om de gebeurtenissen of uitspraken die voorbij kwamen. Het is gewoon zo’n fluffy read met net wat meer diepgang.

Meer recensies van tessa97