Ware liefde of groot gevaar

tessa97 tessa97
23 mrt 2023

Gebaseerd op haar eigen belevenissen heeft Angela Moreel Ware liefde of groot gevaar geschreven. Bedankt dat ik dit boek mocht lezen!

In dit boek neemt ze ons mee naar het leven van Marissa. Marissa heeft geen fijne thuissituatie en is steeds meer bij haar vrienden te vinden. Wanneer Rik haar probeert te versieren, gaat ze hier in eerste instantie niet op in. Uiteindelijk besluit ze hem toch een kans te geven en belandt Marissa in een relatie met Rik. Een relatie met een narcist, want dat blijkt Rik te zijn. Marissa wordt steeds meer ontvreemd van haar vrienden en familie en moet gedurende de relatie zowel fysieke als mentale mishandeling ondergaan. Ze blijft denken; ik moet nog meer mijn best doen om een goede vrouw te zijn, om het Rik naar zijn zin te maken. Wanneer ze begint te twijfelen over hun relatie, blijkt Marissa zwanger te zijn. Ze besluit bij Rik te blijven in de hoop dat het hun relatie zal verbeteren.

Met Ware liefde of groot gevaar laat Angela een schrijnend verhaal zien over het leven met een narcist. Het verhaal is geschreven vanuit het hij/zij-perspectief, alhoewel het verhaal misschien beter tot zijn recht zou zijn gekomen in het ik-perspectief. Verder is het geschreven in de verleden tijd, dat leest wel prettig. De schrijfstijl is in het begin erg wennen. Door lange zinnen en nog wel vele redactiefouten leest het verhaal niet altijd even gemakkelijk. Toch is het verhaal zeker het lezen waard. Het is een verhaal dat zorgt voor onbegrip tijdens het lezen, want waarom zou je bij zo'n vent blijven? Denkt Marissa nou echt dat door zwanger te raken, Rik wel vriendelijker tegen haar zal doen? Maar juist doordat er frustratie en ongeloof wordt opgewekt bij de lezer, is het een sterk verhaal en blijf je lezen. Chapeau voor Angela hoe ze zo'n heftig en toch nog onbekend onderwerp zo eerlijk heeft weten neer te zetten.

Meer recensies van tessa97