Helemaal Winter Wonderland!
Toen ik te horen kreeg van Dutch Venture Publishing dat er dit jaar een verhalenbundel uitkwam met 10 leuke kerstverhalen, was ik heel nieuwsgierig. Kerst is altijd één van mijn favoriete periodes geweest van het jaar dus ik eiste ergens wel hoge verwachtingen van de bundel.
Toen de cover bekend kwam, vond ik het opnieuw schitterend werk. De iet wat frozen stijl, deed me met smacht verlangen naar de verhalen die erin zaten en het moment dat ik doorheen het boek bladerden, hield ik letterlijk mijn adem in. Die illustraties! Man wat waren ze bijzonder prachtig! De eerst christmas feelings kwamen al naar boven. Dat beloofde al veel goeds.
10 kerstverhalen is er te lezen in de bundel van 10 auteurs. Auteurs die ondertussen niet geheel zo onbekend meer zijn in de young adult wereld. Wat het altijd zo tof maakt aan dit soort bundels is de persoonlijkheid in ieder kort verhaal. Zowel realitische verhalen als verhalen met een vleugje fantasy was er in te lezen. In verhalenbundels komt het dan ook wel eens voor dat je het ene verhaal liever zal lezen dan het andere. Maar al bij al had alle schrijfsels een wonderbaarlijk verhaal waar ik stuk voor stuk van hield op mijn eigen manier. Sommige verhalen had ik iets van meer, meEr, MEER. Andere verhalen waren perfect to the limit geschreven.
Maar dan rest er nog 1 probleem: Nu kan ik niet meer wachten tot het kerst is! sniff