Interessant boek
Korte Samenvatting van "A Deadly Education"
"A Deadly Education" is een fantasyroman geschreven door Naomi Novik. Het verhaal speelt zich af in de Scholomance, een magische school die verschilt van alle andere. In plaats van leerlingen te beschermen, probeert de school hen constant te vermoorden met gevaarlijke magische wezens en dodelijke vallen. De hoofdpersoon, Galadriel "El" Higgins, heeft een immense hoeveelheid duistere magie in zich en worstelt om haar krachten te beheersen en te gebruiken zonder over te gaan naar de duistere kant. Terwijl ze probeert te overleven in deze dodelijke omgeving, leert ze meer over zichzelf, haar medeleerlingen en de geheimen van de Scholomance.
Review van "A Deadly Education"
"A Deadly Education" is een zeer interessant boek dat me uiteindelijk wist te boeien, hoewel het even duurde voordat ik er helemaal in zat. De hoeveelheid terminologie die Novik introduceert kan in het begin overweldigend zijn en maakt het lezen soms een uitdaging. Niet alle termen worden meteen duidelijk uitgelegd, wat enige verwarring kan veroorzaken bij het volgen van het verhaal.
Naarmate het verhaal vordert, beginnen de dingen echter steeds begrijpelijker te worden. Ik moest wennen aan de schrijfstijl van het boek, maar naarmate ik verder las, werd het verhaal steeds interessanter. Vooral na de helft van het boek wordt het verhaal meeslepender en moeilijk neer te leggen.
De backstory van de hoofdpersoon, El, blijft enigszins mysterieus. Ik ben nog niet volledig op de hoogte van alle talen die ze spreekt of haar volledige achtergrond. Dit voegt een element van intrige toe, maar kan ook wat frustratie veroorzaken bij lezers die graag meer context willen.
De verhaallijn is erg leuk en doet een beetje denken aan Harry Potter, maar dan in een veel gevaarlijkere omgeving waar de school zelf je probeert te vermoorden. Dit geeft het verhaal een unieke en spannende draai.
Ik heb het boek in het Engels gelezen en het boek werd me aanbevolen door een collega. Hoewel het geen slecht boek is, behoort het ook niet tot mijn favorieten en is het niet iets wat ik opnieuw zou lezen. Desondanks raad ik het zeker aan, maar neem de tijd om het te lezen en echt te begrijpen. Het is de moeite waard voor diegenen die houden van duistere fantasy en complexe werelden.
Review van "A Deadly Education"