Een Boeiend Avontuur met De Prins van "Trots"

theteacupgrim 15 januari 2024
Ik heb recentelijk "De Prins van Trots" gelezen en hier is mijn review:

Dit boek pakt meteen de draad op waar "De Prins van Toorn" is geëindigd, waardoor de naadloze overgang zorgt voor een boeiende leeservaring. Emilia lijkt echter sneller overweldigd te worden door haar emoties, wat soms tot ondoordachte beslissingen leidt. Gelukkig is Prins Toorn daar als een beschermende figuur om haar te behoeden, wat een boeiend element aan het verhaal toevoegt.

Een positieve verrassing zijn de goed omschreven smut scenes, een aspect dat ik in het eerste deel miste. Het einde van het verhaal is onverwacht en hield me op het puntje van mijn stoel, zonder spoilers te onthullen.

Hoewel het boek nog steeds een kinderlijke schrijfstijl heeft, merk ik een vooruitgang ten opzichte van het eerste deel. De limited edition met prachtige artwork voegt zeker een visueel element toe aan de leeservaring.

Het verhaal biedt een interessante kijk op moraliteit, waarbij de grens tussen goed en slecht, zwart en wit wordt vervaagd, waardoor de nuance van grijs naar voren komt. De romantische scènes zijn levendig en dragen bij aan de aantrekkelijkheid van het verhaal.

De anticipatie voor het derde deel is voelbaar, maar ik merkte wel enkele vreemde formuleringen en/of taalfouten in de Nederlandse vertaling. Desondanks is het een plezierig boek, hoewel het even duurt voordat je erin komt. De laatste hoofdstukken waren voor mij het meest opwindend, waardoor ik met nieuwsgierigheid uitkijk naar het vervolg.

Meer recensies van theteacupgrim