Street Academy 1

Ton Jansen 02 april 2024
Er is eigenlijk maar een minpunt te beschrijven aan de nieuwste young adult thriller van Chinouk Thijssen. Dat is dat we wederom met een serie te maken hebben. Nou is het na deel 1 van Street Academy bepaald geen straf om het vervolg te lezen, maar het boek moet dan weer gekocht worden (of geleend natuurlijk). Thijssen heeft een vaardige pen, een schrijfwijze die ze al in talloze boeken - vaak jeugdthrillers) heeft getoond.
Misschien valt er nog een kritiekpuntje te beschrijven: de boeken zijn toch vaak gericht op vrouwelijke lezers. Dat had ik graag anders gezien, niet alleen bij Chinouk Thijssen, maar ook bij bijvoorbeeld Mel Wallis de Vries.
Genoeg gemopperd. We hebben te maken met een spannende thriller met een ontzettend hoog tempo. Verveling/leesvermoeidheid slaat dus niet toe.
Als een van de leden het niet overleeft, is op de volgende pagina de uitvaart al achter de rug. Over tempo gesproken!
Er zijn vijf hoofdpersonen. Je leest het verhaal van het perspectief van Tatum en Shay.
Gemeenschappelijke factor is de afkomst- leefomstandigheden - van het vijftal. Ze groeien op in armoede.
Het verhaal start met een overlijden en een zelfmoordactie van de vermoedelijke dader. Daarna willen de meiden de grauwheid van hun bestaan ontvluchten door hun droom te volgen. Ze willen in de danswereld terechtkomen en de opleiding volgen bij de Street Academy. Dat is op zich al eden hele klus, want de toelatingseisen zijn streng.
Daarnaast zijn er huiselijke problemen, zelfs huisuitzettingen en ze worden achtervolgd door een luguber iemand die berichten stuurt.
Het einde is dus open (jammer), maar het verhaal leest als een trein . Daarom wederom een goede beoordeling voor deze prima auteur.
Vier sterren en op naar boek 2. Het is mij niet duidelijk hoeveel delen het gaan worden.
Zal het boek aanschaffen voor onze mediatheek. Het lijkt mij een aantrekkelijk boek voor de jeugd vanaf ca. 14 jaar.

Meer recensies van Ton Jansen