Een kunstenaar leren kennen ,bijzondere man
Een vreemdeling in de Medina
Lejo Siepe.
Een portret van Oost-Groninger kunstverzamelaar Bert Flint
Paperback 125 bladzijden
Uitgeverij Bulaaq
( Jurgen Maas )
Gisteren werd het boek door de postbezorger afgeleverd en ja, het weer was er naar om het boek te bekijken.
Dat resulteerde in, mij vooral niet storen.
De auteur heeft een boek geschreven waarin het leven van Bert Flint is opgetekend.
Bert Flint werd in Marokko gezien als een culturele grootheid. In Nederland is hij vrij onbekend gebleven.
Bert vertrok in de jaren '50 naar Marrakech.
Vanaf Marrakech is hij door heel Marokko getrokken.
Het mooiste was dat hij de kunstwaarde van alledaagse plattelands voorwerpen onthulde.
Lees het boek en wordt je erg duidelijk hoe bijzonder.
Hij vulde tevens zijn eigen museum met tapijten,zilverwerk en houtsnijwerk.
Een museum gevuld met 2500 voorwerpen en bezoekers uit de hele wereld.
Bert Flint ( 1931 - 2022 ) ga je leren kennen tijdens het lezen van dit boek
Lejo Siepe dook in het leven van Bert Flint dat in de provincie Groningen begon en we worden meegenomen naar familie en Spanje en Marokko.
We lezen wie Bert was maar ook wat hij allemaal deed en de studies die hij volgde en zijn werk.
Echt na het lezen heb je een bijzonder persoon leren keren.
Bij VPRO OVT in de podcast een gesprek met Lejo Siepe. De podcast van 22 februari.
Ik heb het,met mooie familie en kunstfoto's uit en laat het op me inwerken nog. Heel bijzondere man die nooit met pensioen kon dat had hij nooit geregeld.
Bijzonder portret
Lejo Siepe.
Een portret van Oost-Groninger kunstverzamelaar Bert Flint
Paperback 125 bladzijden
Uitgeverij Bulaaq
( Jurgen Maas )
Dat resulteerde in, mij vooral niet storen.
Bert vertrok in de jaren '50 naar Marrakech.
Vanaf Marrakech is hij door heel Marokko getrokken.
Lees het boek en wordt je erg duidelijk hoe bijzonder.
Hij vulde tevens zijn eigen museum met tapijten,zilverwerk en houtsnijwerk.
Een museum gevuld met 2500 voorwerpen en bezoekers uit de hele wereld.
Bert Flint ( 1931 - 2022 ) ga je leren kennen tijdens het lezen van dit boek
Echt na het lezen heb je een bijzonder persoon leren keren.
Bijzonder portret