In één ademteug uitgelezen
Binnen de lijntjes
Mireille Versteeg heeft mij compleet gepakt tijdens het lezen van dit boek. Ik heb al een tijdje niet meer gehad dat ik (direct in het begin van het boek) zo enthousiast was dat ik het in één ademteug moest uitlezen.
Deze verfrissende roman komt met diepgaande onderwerpen die worden beschreven met een vleugje humor. De scheidingen die in het verhaal veelal aanbod komen zijn realistisch geschreven en zet je aan het denken.
De hoofdpersonage doet me ontzettend aan mijzelf denken en dit vind ik fantastisch! Vaak worden in verhalen de vrouwen beschreven als Pietje precies en de mannen als sloddervossen. Heerlijk dat het in dit verhaal even andersom is! Daarnaast zijn ook veel situaties herkenbaar. De humor die erin is verwerkt laat mij met een glimlach achter doordat de grappen scherp en pakkend zijn.
Het boek had van mij nog wel iets uitgebreider mogen zijn omdat sommige situaties zich wel heel snel oplossen aan het einde. Desalniettemin is het einde wel precies wat ik voor ogen had en heb ik het boek met een voldaan gevoel uitgelezen!
Dit boek moet je zeker lezen als je houdt van een roman waarin een scheiding plaatsvindt die luchtig maar ook realistisch wordt beschreven, in samenhang met heerlijke humor en ontzettend leuke personages!
Sterrenrating:
Sterrenrating: