De roep van een ver eiland

TrudieH TrudieH
7 mrt 2026

De roep van een ver eiland - Sarah Lark

Korte samenvatting: De roep van een ver eiland van Sarah Lark gaat over Eve uit het Verenigd Koninkrijk die de baan aangeboden krijgt om Nunu, de blinde dochter van de Sultan, te onderwijzen in Zanzibar. Ze maakt kennis met een nieuwe wereld en het opvallende karakter van Nunu. Een historisch roman waarbij slavernij maar ook het leven van een blind persoon centraal staan.

Ik heb al verschillende boeken van Sarah Lark gelezen en ze neemt je weer mee in een mooi verhaal. De wereld wordt beeldend beschreven en de tradities en gewoontes van vroeger komen veelal aanbod.

Het is een indrukwekkend verhaal omdat één van de hoofdpersonages blind is. Sarah Lark heeft dit karakter prachtig weergegeven en daarbij ook realistisch gekeken naar de mogelijkheden van dit karakter. Alle personages in het verhaal hebben een eigen verhaallijn en worden erg uitgediept. Dit maakte het verhaal voor mij onnodig lang waardoor het einde moeizaam te lezen was. Ik had nog wel meer willen lezen over Nunu (de blinde prinses) dan over de karakters die gaande weg het verhaal een grotere rol krijgen.

Op Zanzibar is het hebben van slaven een gewoonte. Je wordt meegenomen in de historie van slavernij en dit heeft Sarah Lark goed neergezet. Het voelt echt alsof je in 1852 bent en je daar zo door de straat kan lopen.

Als jij houdt van een historisch roman waarbij de slavernij ontzettend goed wordt neergezet, meerdere personages uitgebreid worden uitgediept en elk hun eigen achtergrond en ontwikkeling krijgen waarbij een blinde prinses centraal staat, dan is dit boek precies iets voor jou!

Meer recensies van TrudieH