Advertentie

Elisa leeft in Curaçao min of meer gedwongen het luxe leven van een expat. Haar ex, Maurits, dreigt de volledige voogdij op te eisen van hun zoon Sam en verbiedt haar om Sam mee terug naar Nederland te nemen.
Als Elisa op een dag de boot van hun vrienden, Irene en Bas, leent brengt een ernstig bootongeluk meer problemen dan alleen de verwondingen van Tom, de beste vriend van Sam. Elisa wordt verantwoordelijk gehouden en uiteindelijk keert de hele gemeenschap zich tegen haar. Maar er speelt meer. Met name Bas lijkt veel te verbergen. Als blijkt dat er een kostbare lading cocaïne is verdwenen, stijgt de spanning. De verwikkelingen volgen elkaar vanaf dat moment razendsnel op met verschillende verrassende wendingen, waardoor je door wil lezen.

Patricia Snel voert in haar boek twee ik-personages en één in de derde persoon op, een keuze die het lezen een extra dimensie geeft. In de korte hoofdstukken zit je telkens in het hoofd van een ander personage, waardoor je als lezer soms meer weet dan de personages en je bovendien een situatie vanuit verschillende gezichtspunten leest.
Meteen vanaf de proloog is het druk met ontwikkelingen en dat boeit. Het geeft niet alleen een inkijkje in het leven van expats op dit eiland, maar het geeft ook een beeld van de cultuur op Curaçao, waarin corruptie en vriendjespolitiek nog altijd een rol spelen. Een ander thema in het boek is de onvoorwaardelijke liefde van een ouder voor haar/zijn kind en hoe alles daarvoor moet wijken.
Hoewel het boek eindigt met een paar open eindjes waar de lezer zich nog lang het hoofd over kan breken, boeit het verhaal van het begin tot het eind en is er genoeg spanning om het boek in een keer uit te willen lezen.

Reacties op: Spanning, drugs en geld

214
Expat Exit - Patricia Snel
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners