Spannend en met veel couleur locale
Fijn dat deze eerste uit een serie boeken in een andere regio speelt dan ik gewoonlijk over lees. Het ruige Spaanse baskenland, met zijn van de rest van Spanje afwijkende taal en cultuur komt mooi door het verhaal tot leven.
Het verhaal zit logisch in elkaar, heeft uiteraard diverse plotwendingen en de oplossing is, zoals het een thriller betaamt, net niet voorsplbaar, maar volgt toch logisch uit het verhaal. Achteraf gezien had je het kunnen zien aankomen.
De andere boeken in deze reeks van de Witte Stad sluiten hier mooi op aan. De karakters van de hoofdpersonen ontwikkelen zich door de boeken heen op een prettige manier door.