Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
Aquitanië
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 35 4 98 3 69 2 16 1 7

Aquitanië

225

Rank 1169 Gelezen 235 Aan het lezen 7 Wil ik lezen 289 Favoriet 6 Recensies 12
Literatuur & Romans Artikelen 5 Newsroom 4 Lijsten 3   Topics 0

1137. De hertog van Aquitanië – de meest welvarende regio van Frankrijk – wordt dood aangetroffen in Compostella. Het lijkt op een complot en zijn dochter Eleonora zint op wraak. Daarom trouwt zij met de zoon van degene die volgens haar de moordenaar van haar vader is: Lodewijk VI, koning van Frankrijk. Maar de koning sterft tijdens de bruiloft van zijn zoon onder gelijke verdachte omstandigheden. Eleonora en Lodewijk VII zullen samen moeten uitvinden wie hem, als onervaren koning, op de troon wil hebben.

Tientallen jaren voor de dood van de hertog van Aquitanië wordt een onbekende jongen door zijn vijf moeders achtergelaten in een bos. Misschien is hij een monster, of misschien een heilige… maar de kleine jongen overleeft en zal uiteindelijk een van de meest uitzonderlijke mannen van middeleeuws Europa worden.

Deze roman overspant een eeuw vol wraak, bedrog en strijd, en beschrijft op overweldigende wijze het mysterie rond de drie personen die het begin vormen van wat later Europa zal worden genoemd.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Jacqueline Visscher
Aantal pagina’s
348
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
Eerste editie
22 juni 2021
Laatste editie
22 juni 2021
ISBN
9789400513952 , 9789044932997


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door VM van Erp - van Dijk
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (12)

Keuze van de redactie
Yvie Hebban Recensent

Sfeervolle historie

door: Yvie 1 like ebook

Voordat Eva García Sáenz de Urturi doorbrak met haar trilogie rondom 'de witte stad', bracht ze al een aantal boeken in eigen beheer uit. Hoewel deze boeken nooit voor Nederlandse lezers zijn uitgebracht, werden ze toch lovend ontvangen door haar Spaanse en Amerikaanse lezers. In 2020 werd het boek...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Aquitanië

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken