De scharlaken troon

Twistedpagess 07 november 2025
In oktober verscheen De scharlaken troon, geschreven door Sara Raasch en Beth Revis. De schrijfstijl van dit duo heeft mij goed verrast, waardoor ik De scharlaken troon vier sterren heb gegeven!

Samson is vervloekt en daardoor eenzamer dan ooit. Dus wanneer de kans zich voordoet om die vloek te verbreken, grijpt hij die met beide handen aan. Het enige wat hij hoeft te doen in ruil voor zijn vrijheid is een spion voor de koning worden en daarmee zijn leven op het spel zetten. Alyth beschermt de Schotse koningin Mary al jaren voor zowel fysieke als magische dreigingen. Als kind van een fae prins en een menselijke moeder behoort ze tot de machtigste beschermers van Schotland: elite-bewakers die het land beschermen voor de meest bloeddorstige fae clan ooit. Alyth en Samson lopen elkaar tegen het lijf aan het Schotse hof. Met geheime codes, verborgen berichten en een beetje magie moeten ze een eeuwenoud plot ontmaskeren…

Half Fae Alyth en de Engelse spion Samson beginnen aan tegenovergestelde kanten, een lekkere enemies to lovers dus! Echter zou ik niet zover gaan om te zeggen dat de romantiek echt denderend was, want het was duidelijk minder aanwezig en sprong er ook niet echt uit als iets bijzonders. Ik vond dat hun persoonlijkheid en ontwikkeling beter uitgewerkt en gedetailleerder hadden kunnen zijn. Daarentegen ben ik erg te spreken over de side characters in dit boek, want die zorgde ervoor dat het verhaal interessant en enorm levendig bleef.

De hoofdstukken in De scharlaken troon zijn kort en daardoor leest het verhaal lekker vlot. Normaliter ben ik geen fan van korte hoofdstukken, maar voor dit boek werkte het juist prima! De verhaallijn was voorspelbaar, maar stond niet in de weg van het leesplezier. Overall vond ik daarom dit boek best vermakelijk om te lezen.

Dit boek moet je zeker op je TBR zetten als je fan bent van The Cruel Prince en televisieseries Outlander en Reign! Ook is dit boek verschenen met prachtige kleur op snee en staat hij dus ook nog eens mooi in de boekenkast.

Bedankt @bestofyabooks voor dit recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke mening.

Meer recensies van Twistedpagess

Tegenpolen trekken elkaar aan in deze heerlijke roadtrip-roman boordevol humor en romantiek. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.