Fenomenale gotische fantasy
Toen er werd aangekondigd door @uitgeverijcargo dat Phantasma nog dit jaar zou uitkomen, heb ik een gil geslaken die ze denk ik aan de andere kant van het land hebben gehoord. Ik hoopte al zó lang op een Nederlandse vertaling van Phantasma, dus je kan wel raden dat ik enorm enthousiast was dat dit boek in november verscheen!
In Phantasma is het enige dat dodelijker is dan het spel verliezen, je hart verliezen...
In Phantasma volgen we Ophelia en haar zus Genevieve, die ontwaken in een levensechte nachtmerrie als ze ontdekken dat hun moeder op brutale wijze is vermoord. Wanneer Ophelia’s zus verdwijnt, is er maar één manier om haar te redden: meedoen aan Phantasma, een dodelijke wedstrijd in een spookhuis. De prijs voor de winnaar is dat er één wens in vervulling mag gaan. Ophelia moet negen uitdagingen aangaan, de een nog gevaarlijker dan de ander. Er kan maar één winnaar zijn, maar net als Ophelia ten onder lijkt te gaan, biedt de mysterieuze vreemdeling Blackwell haar een laatste kans. Hij kan haar door de komende dodelijke beproevingen loodsen. Het enige wat hij ervoor terugvraagt is tien jaar van haar leven.
Dit boek was FENOMENAAL. Ik kon het boek niet neerleggen en wilde alleen maar weten hoe het verhaal in Phantasma zich zou ontwikkelen. Ophelia betreedt Phantasma, het huis van de Duivels, om haar zus Genevieve te redden. Ze raakt echter verwikkeld in een dodelijk spel vol met verschillende proeven. Bovendien ontmoet ze een bijzonder knappe en buitenaardse verschijning genaamd Blackwell. Blackwell beloofd Ophelia te helpen tijdens te proeven, maar ook zijn hulp heeft een prijs. Ik hield het hele boek lang van Blackwell en om maar met de deur in huis te vallen; ik viel als een blok voor hem. Ik heb veel met mijn voeten getrappeld en gegiecheld want boy wat is het moeilijk om niet voor hem te vallen. De romantieke spanning tussen Ophelia en Blackwell was niet te ontkennen en waren geweldig geschreven. De spice was geweldig!
Ik kon mij enorm vinden in Ophelia omdat ze van een ietwat timide meid naar een hele sterke, observerende vrouw groeide gedurende het boek. Haar passie voor het vinden van haar zus was zo groot waardoor ik echt met haar meeleefde, en de mysterieuze aspecten die daarbij kwamen kijken maakte de zoektocht
Kaylie Smith schijft enorm beeldend en haar schrijfstijl past perfect bij de gotische sfeer in het boek. Ze vangt daarmee moeiteloos het mysterie, de paranormale aspecten en de intensiteit van de proeven, terwijl spanning en romantiek steeds aanwezig blijven. Bovendien slaagt ze er in een sterk concept en een gedetailleerde wereld neer te zetten waarbij het verhaal je vanaf bladzijde één vastpakt en niet meer loslaat. Smith lijkt je echt fysiek aan de hand te nemen door het haunted house Phantasma dat gevuld is met dodelijke proeven en veel mysteries. Dat is hoe erg ik in Phantasma werd gesleurd and I love it.
Ik kan nog uren lang praten over hoe intens ik genoten heb van Phantasma. Ik kijk dan ook enorm veel uit naar het volgende deel, Enchantra, dat verschijnt in mei 2026. Ik ben klaar voor meer van Kaylie Smith!
Een overtuigende 5 sterren voor Phantasma
Spookuurtje, anyone?
Bedankt @uitgeverijcargo voor dit recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke mening.
Een overtuigende 5 sterren voor Phantasma
Spookuurtje, anyone?