Cosy fantasy
											For Whom the Belle Tolls was een boek waar ik enorm naar uitkeek, mede dankzij de vele goede en positieve reviews! Daarnaast is het een cozy fantasy, en dat past heerlijk bij het seizoen!
Na haar dood belandt Lily in een hiernamaals dat allesbehalve hemels is. Fae en goden wandelen er zij aan zij, zielen krijgen nieuwe kansen, en zelfs de Hel blijkt verrassend bureaucratisch.
Wat begint als nieuwsgierigheid naar deze vreemde wereld, leidt Lily naar de diepste regionen van het rijk der doden – waar demonen hun eigen problemen hebben. Gewapend met haar klantenservicevaardigheden en scherpe tong probeert ze hen te helpen, maar haar band met de mysterieuze demongeneraal Bel wordt al snel meer dan zakelijk…
Lily vond ik ronduit een ontzettend leuk personage. Haar hele instelling in het leven maakte mij ietwat een tikje emotioneel aan het begin van het verhaal. Daarna begon de rollercoaster aan kennismakingen (met onder andere haar knuppel, LOVE IT) en gebeurtenissen in het hiernamaals. De aanvulling van het found family trope kon ik enorm waarderen, wat voor mij ook als een warme deken aanvoelde.
Hoewel ik het verhaal erg kon waarderen, had het voor mijn gevoel korter gekund. Een verkorting van ongeveer 200 pagina’s had het tempo en spanningsboog wellicht wat strakker gehouden. Het concept van de wereld die in het boek wordt neergezet, zijn zonder twijfel origineel en vol potentie. Helaas komt die unieke wereld niet helemaal tot zijn recht door een wat ongelukkige en jeugdige schrijfstijl die het idee minder krachtig maakt dan het had kunnen zijn. Daarnaast vond ik dat de personages eigenlijk vrijwel ‘perfect’ waren uitgewerkt, ondanks hun problemen of andere dingen. Desondanks was het verhaal over Lily, Bel en hun vrienden erg mooi en vermakelijk om te lezen.
3,5 sterren voor For Whom the Belle Tolls
Bedankt @zomerkeuning voor dit recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke mening.
3,5 sterren voor For Whom the Belle Tolls