Een prima dark academia debut!

Twistedpagess 20 november 2025
Ik had mij voorgenomen om in 2025 meer boeken in het subgenre dark academia te lezen, dus toen @uitgeverijcargo vroeg of ik een exemplaar van Sterren en Koper wilde ontvangen hoefde ik niet twee keer na te denken!

Sterren en koper is het eerste deel in de bijzondere Italiaanse romantasy serie. Het verborgen genootschap was al razend populair in Italië, en is dus ook overgevlogen naar Nederland!

Ambra valmori is archeologiestudente aan de Ca’Foscari Universiteit in Venetië. Nadat ze is toegelaten tot de prestigieuze Academie van Seledia, krijgt ze de kans om haar eigen magische krachten te ontwikkelen en ze te leren beheersen door magische artefacten en zeldzame, oude boeken te bestuderen. Maar de sterren hebben andere plannen voor Ambra Valmori. Ze draagt een geheim met zich mee, en de professoren van de Academie van Seledia zien haar als een grote bedreiging voor het voortbestaan van de school. Samen met haar rivaal aan de universiteit, Ismael Sagredo, gaat ze in het fascinerende Venetië op zoek naar haar mysterieuze verleden…

Ik vind het heerlijk om een verhaal te lezen dat zich afspeelt in een magische academie. Op deze academie zitten studenten die allemaal verschillend aanleg hebben voor verschillende soorten magie. Tussen Ambra en Ismael is er overduidelijk een enemies to lovers gevoel aanwezig.

Wat helaas voor mij aan het boek ontbrak was de schrijfstijl. Het zorgde er niet voor dat ik in de magische wereld van de academie werd gezogen zoals ik dat graag had gewild. Desondanks was de uitwerking over het verleden van Ambra wél erg interessant en integrerend. Deze kleine stukken zorgde ervoor dat mijn aandacht er wel redelijk bijbleef. Wel vind ik dat Ambra in enkele hoofdstukken weinig voortgang boekte wat het boek soms ook langdradig liet aanvoelen. De wereld in Sterren en koper heeft enorm veel potentie (zeker het einde, HALLO?), dus ik hoop dat de auteur in deel twee dit meer aan het licht brengt en ook meer betrekt op het plot. Daarentegen vond ik de karakterontwikkeling van ambra en Ismael erg goed neergezet.

Het boek is verschenen bij uitgeverij Cargo en is een absoluut plaatje geworden. De goud en zwart tinten op de dustjacket en de prachtige sprayed edges maken de lezer erg nieuwsgierig naar de inhoud.

Bedankt @uitgeverijcargo voor dit recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke mening.

Meer recensies van Twistedpagess

Tegenpolen trekken elkaar aan in deze heerlijke roadtrip-roman boordevol humor en romantiek. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.